ORDINACIJSKO-KUĆNA METODA IZBELJIVANJA ZUBA -27%


Vrlo jednostavna i sigurna tehnika, gde za nekoliko dana dobijate lepši i atraktivniji osmeh. Zbog postizanja boljih i dugotrajnijih rezultata, ovoj tehnici beljenja češće se daje prednost u odnosu na beljenje laserom ili svetlom. Deo ove metode sprovodi stomatolog u ordinaciji, a deo pacijent kod kuce. Odatle i potiče ime “ordinacijsko – kućno” beljenje zuba.

Procedura uključuje izradu providnih individualnih folija (tray-eva) na osnovu pacijentovih otisaka zuba koje se mogu neprimetno nositi tokom noći. Nakon kratkotrajne obuke u ordinaciji, pacijent je sposoban da sam aplikuje gel za izbeljivanje u tray, koji zatim unosi u usta. Tretman traje 10 – 14 dana. Rezultati su odlični i dugotrajni. Potrebne su povremene kontrole kod stomatologa u toku izbeljivanja zuba. Po završetku tretmana zubi se tretiraju visokom koncentracijom fluorida.

Za ovu metodu koriste se preparati karbamid peroksida, u koncentraciji do najviše 22%. Zbog tako niskih koncentracija peroksida, ova tehnika je potpuno bezbedna i ne dovodi do oštećenja mekih i čvrstih tkiva u ustima. U toku tretmana može se javiti kratkotrajna osetljivost zuba na termičke nadražaje. Ova pojava je uvek prolaznog karaktera. Neki proizvodi namenjeni za “ordinacijsko-kućnu” metodu izbeljivanja zuba sadrže i fluor ili amorfni kalcijum fosfat (ACP), koji dodatno deluju kao zaštita od  preosetljivosti. Za sve vreme izbeljivanja zuba, neophodno je naglasiti da se izbegavaju sva jako obojena jela i pića.

Leave a comment

Your email address will not be published.