Lečenje i popravka zuba


Uklanjanje karijesa i terapija obolele zubne pulpe (živca) imaju za cilj očuvanje funkcija zuba kao i njihovo ponovno uspostavljanje ukoliko je došlo do njihovog narušavanja.
Karijes zuba
Osnovni cilj lečenja, pored restitucije funkcionalnih vrednosti zuba, jeste i postizanje prirodne estetike zuba.
Upravo iz ovih razloga koristimo najsavremenije stomatološke tehnike i materijale koji nam pomažu u postizanju najboljih rezultata.
Karijes se vrlo brzo širi i zahvata i ostale zube, pored toga što prouzrokuju zubobolju i što kvari estetiku Vašeg osmeha, on može biti izvor mnogih bolesti. Karijes je najčešći uzrok pulpitisa (zapaljenja pulpe-živca). Simptomi pulpitisa su različiti zavisno od tipa, a pacijent može opisivati kao spontan, oštar, probadajući bol, izrazito osetljiv na hladno i spoljne nadražaje, nekad kao neizdržljiv noćni pulsirajući (kljucajući) bol, pa sve do toga da oboljenje ima hroničan tok sa bez simptoma ili sa tupim bolom.
Ukoliko se ne leče takva oboljenja mogu napredovati ka nekrozi ili gangreni zuba kada u daljim stadijumima mogu biti zahvaćenja potporna tkiva zuba(alveolarna kost, periodoncijum, cement)što vodi ka formiranju apscesa zuba.
Endodontska terapija oboljenja pulpe se svodi na njeno vađenje, čišćenje inficiranog kanala i definitivno punjenje kanala specijalnim materijalima. Nakon toga se vrši restauracija zuba i vraća njegova funkcija i estetika.
Izvađen živac zubu ne znači kraj njegovog životnog veka, naprotiv, ukoliko je uklonjen uzrok njegovog zapaljenja, taj zub može još jako dugo vršiti svoju funkciju.
Usluge:
– popravka zuba
– zamena starih plombi
– adaptiranje postojećih plombi na zubima
– lečenje dubokog karijesa zuba
– lečenje zapaljenja zuba
– kompozitna nadogradnja zuba
– lečenje i restauracija polomljenog zuba