PRP – PODMLAĐIVANJE VLASTITOM PLAZMOM


Tajna mladosti u vašoj krvi

Plazma, specijalnim postupkom izdvojena iz naše krvi, ubrizgana u kožu, nosi mnoštvo regenerativnih supstanci: trombocita i faktora rasta pre svega. Zvanični naziv ove procedure je “platelet rich plasma rejuvenation” (PRP) – podmlađivanje plazmom bogatom trombocitima. Kada dođe do povrede tkiva, na mestu oštećenja aktiviraju se trombociti i iz njih se oslobađaju faktori rasta koji stimulišu regeneraciju tkiva.

img_0980Kako se izvodi tretman? Krv se vadi sterilnim unapred pripremljenim setom, u epruvete. Set je tako pripremljen da nijednog trenutka krv nije u dodiru sa vazduhom i ne postoji mogućnost da se kontaminira bakterijama iz vazduha. Centrifugiranjem se odvaja plazma od krvnih elemenata. Samo se plazma uzima za tretman podmlađivanja. Iz plazme se deo uzima za podmlađivanje kože određene regije, a deo se uzima za spravljenje filera kojim se popunjavaju duboke, urezane bore.

Na koje probleme deluje “podmlađivanje plazmom”?

Kada želimo da podmladimo kožu jedne ili više regija, pripremljena plazma se ubrizgava u kožu sitnim ubodima iglom na rastojanju od 1 cm. Tako možemo tretirati kožu lica, vrata, dekoltea, nadlanica, unutrašnjeg dela butina, regije oko kolena, dela nadlaktica gde je koža opuštena pa čak i stomaka. Filerima iz sopstvene plazme se popunjavaju dublje bore oko usana, bore koje vode od nosa ka usnama, od usana ka viličnoj kosti, bore na vratu i dublje bore na dekolteu. Pre tretmana se može dati lokalni anestetik ali i bez njega postupak nije naročito bolan jer se za aplikaciju koriste veoma tanke i oštre mezoterapijske igle. Nakon tretmana ostaju tragovi od uboda koji veoma brzo iščezavaju jer je reč o vazomotornoj reakciji kože koja se brzo povlači.

Leave a comment

Your email address will not be published.