Hijaluronski fileri


Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronska kiselina u obliku gela, glatke konzistencije, pripremljena za ubrizgavanje kroz kožu. U pitanju je sterilan, apirogeni fizioloski rastvor umrežene hijaluronske kiseline, koja nije životinjskog porekla.

Hijaluronska kiselina je prirodni polisaharid koji ima sposobnost vezivanja vode u tkivu, čime postiže glavni efekat.

Indikacije za primenu hijaluronskih filera:

  • Korekcija finih linija, bora i brazdi na koži lica, vrata i dekoltea.

  • Povećanje i isticanje usana

  • Remodeliranje jagodica i brade, kontura lica

  • Rejuvenacija kože lica, vrata i ruku.

Postupak traje dvadeesetak minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Mesto gde je sredstvo inicirano može biti crveno i blago otečeno neposredno nakon aplikacije. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manji otok može potrajati i do nekoliko dana.

Kako se primenjuju?

Prvo na željenoj regiji kože postižemo anesteziju, upotrebom anestetika u obliku kreme, zatim kroz iglicu, koja ne ostavlja nikakve ožiljke, iniciramo hijaluron u željeni region u sloj dermisa. Regije koje se mogu tretirati: – bore na čelu – bore oko očiju – bore oko usana i marionetske bore – nazolabijalne bore – bore na vratu – modeliranje usana – modeliranje jagodica – podočnjaci.

U čemu je moć?

Najveći broj pacijenata kada se pomene hijaluronska kiselina, prvo pomisli na popunjavanje bora. Međutim fileri se danas posmatraju sa sasvim drugačijeg aspekta. Prilikom dogovora sa pacijentom o primeni filera, posmatramo lice u celini, posebno one delove koji su izgubili svoj volumen. Ideja primene hijaluronske kiseline je da se postigne izgled kakav je pacijent imao pre više godina. Dakle reč je o sagledavanju svih aspekata i o globalnoj primeni na licu: oblikovanje kontura dodavanjem volumena, a ne samo popunjavanje bora. Moć filera je u tome što se malom količinom proizvoda može tretirati izolovana zona lica i dobiti odličan rezultat.

Korekcija usana

Najčešće korekcije hijaluronom  su korekcije usana. Asimetričnost usana, tanke obe usne, spušteni uglovi usana, tanka gornja usna, su samo neki od razloga zašto se rade korekcije usana.

Da bi usne izgledale onako kako Vi to želite potrebno je da se koristi vrhunski hijaluron, a takođe potrebno je i iskustvo, veština i estetski doživljaj lekara koji radi intervenciju.

Pravilno tretirane usne hijaluronom su lepe, jedre i prirodno rumene. Osećaj u usnama se ne menja. Usne izgledaju savršeno prirodno tako ih osećamo, bilo na dodir ili bilo kakvu drugu senzaciju poput reakcije na toplo, hladno, ljuto…

Takođe nisu bolne, prilikom ljubljenja ne oseća se nikakva promena u odnosu na usne pre punjenja.

U našoj ordinaciji koristimo filere eminentnih svetskih proizvođača, koji su registrovani u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Republike Srbije.

U pitanju su Revanesse i Juvederm hijaluronski fileri, poslednje generacije.

 

Hijaluronski fileri su siguran i prirodan način poboljšanja Vašeg izgleda.

ON-LINE KONSULTACIJE